• Finanční pomoc studentům
  • homepage
  • ISEA v médiích
  • Konference
    • Investments in human capital and education
    • The White Paper and Beyond: Tertiary Education Reform in the Czech Republic
  • O nás
    • Kontaktujte nás
    • Strategie
  • Policy papers
  • Projekty
  • Publikace
  • Výzkum mateřských škol v době COVID-19

logo


  • O nás
  • Projekty
  • Publikace
  • Výzkum MŠ v době COVID-19
  • Policy papers
  • Média
  • Fin. pomoc studentům
  • Kontakt


04
LED
2024

Nízkoalkoholový boom 2024

by javorovab
0 Comment

Psáno pro Reflex

Podle předpovědí budoucích trendů se očekává, že letošní rok bude ve znamení koktejlů s nízkým obsahem alkoholu. Dokonce prý do roku 2026 vzroste globální trh s nízkoalkoholickými nápoji o šedesát sedm procent, což předčí růst prodeje tradičních lihovin.

Jak je to možné? Jistý průzkum tisíců respondentů z celého světa odhalil tři hlavní trendy.

Zapomeňte na dobu, kdy se mladí toužili rychle opít do němoty. Do barů věkově dorostla nová generace flexitariánů, která jí maso jen sporadicky. Důvod, proč upřednostňují nízkoalkoholové koktejly, je prostý: množství masa ovlivňuje tempo uvolňování alkoholu do krevního oběhu – čím menší podíl masa mají tihle mladí na talíři, tím rychleji mají „opičku“. Pomalejší opíjení si kompenzují pestřejší formou zábavy jak v baru, tak doma.

Spontánní reakce barmanů, je přirozeně druhým trendem. Show do barů se vrací ze dvou důvodů. Barmani reagují na požadavky hostů, a současně se utkávají s konkurencí umělé inteligence. Obyčejné míchání běžných koktejlů transformují na laboratorní práci vývoje inovativních receptur doplněnou o akrobacii, kdy láhve létají vzduchem.

Digitální barmani těm živým totiž šlapou na paty a stali se třetím trendem. Osmdesát procent respondentů průzkumu požaduje od umělé inteligence recepty na domácí koktejly. Platformy BarGPT a Mixology sestaví návod na koktejl podle oblíbených filmů nebo dostupných surovin, které zrovna máte doma.

Škoda, že průzkum trendů zmiňuje spojitost nízkoalkoholových koktejlů jen s flexitariánstvím a neřeší význam role užívání léků na úzkostné stavy v životě této generace. Jedno je ale jisté: starší generace zůstane věrná vínu, pivu a kořalce. Cheers!

Download WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
lynda course free download
download huawei firmware
Download WordPress Themes
O Autorovi
Sdílejte

Odkazy

  • STRATIF
  • Matematika s Chutí
  • Škola s Chutí
  • think-tank.cz
  • Co se vzděláním?
  • Proč se zhoršují výsledky českých žáků a jak je třeba konat
  • Matematika s chutí – pokus přinést do škol radost z objevování

Chci darovat ISEA

100 Kč 300 Kč 500 Kč

1000 Kč

nebo ,- Kč


© Copyright 2025 ISEA - Institut pro sociální a ekonomické analýzy, z.s. (think-tank)
Novotného lávka 200/5, 110 00 Praha 1
IČO: 26585499 DIČ: CZ26585499